Блог, Видео Упражнения

Стегнат и оформен корем – 5 минутна видео тренировка вкъщи

Стегнат и оформен корем е основна цел на всички спортуващи дами, наред с тренировките за дупето и бедрата. Всъщност кой ли не мечтае за плосък и стегнат корем. Дали спортувате или не, това е желание за повечето от нас, особенно с наближаването на плажния сезон и оскъдните дрехи.

Тоалетни нужди

Разбира се, че тесните, секси рокли и прилепнали блузки ще стоят много по-добре върху плосък и прибран корем, отколкото върху паласките над колана.

„Плочките” се правят в кухнята, не в залата!

Това е може би първото, което ще ви каже всеки фитнес инструктор, решите ли да оформяте корема. И разбира се, ще бъде напълно прав.

Безкрайните коремни преси няма да оформят така мечтания стегнат корем, ако не спазваме първо хранителен режим и не стопим мазнинките, натрупани в коремната област. Всъщност и най-стегнатият и трениран корем да имате, няма как да го видим, ако е скрит под излишните килограми около талията.

Погрешно е и натоварването само на зоната, която целите да оформите и стегнете, с цел отслабване точно там. Няма как да отслабнем само в талията или само в бедрата или само в дупето. Така наречената точкова редукция, или изчистване на мазнинките само в определена част на тялото, е по-скоро мит, отколкото реалност.

х

За съжаление, тялото първо редуцира мазнините, които са в зони с по-малко натрупвания и последно „посяга” към тези, които са в по-голямо количество (обикновено по бедрата и ханша при жените). Това са и местата, за които казваме, че всичко, което хапнем, се „лепи” само там. Въпреки че изглежда доста демотивиращо, има ли постоянство в хранителния режим и спорта, тялото ще посегне и на тях.

Знайте, че безкрайните коремни преси няма да „изчистят” корема ви, това ще го направи здравословният хранителен режим и тренировките натоварващи цялото тяло. Ако се храните „чисто” ( повече зеленчуци и плодовете, качествен протеин и полезни мазнини, без захарни и тестени продукти ), постепенно ще редуцирате мазнинките и на местата, на които най-много желаете те да изчезнат.

х

В никакъв случай не гладувайте. Така само ще забавите метаболизма. Вместо драстично да намаляте калориите, по-добре увеличете физическата си активност. Така ефективно ще работите и над оформянето на своите мускули и заветния комплект коремни „плочки”.