Блог

Бързи въпроси за успешно отслабване

Понякога най-добрият начин да разберем кое е най-добре при отслабване, е да зададем правилните въпроси. Предлагаме ви няколко често срещани въпроса свързани с успешното отслабване, които ще внесат повече яснота.

Как да контролирам глада си, за да не консумирам висококалорични храни?

Постарайте се да консумирате повече протеини и фибри. Така ще засищате глада си по-лесно и за по-дълго. Плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и бобови растения.

Полезни ли са заместителите на захарта и по колко може да се употребява?

Изкуствените подсладители са полезни дотолкова доколкото се употребяват в умерени количества. 3-4 порции на ден са достатъчни. Но помнете, ако целите отслабване, изкуствените подсладители не са решението. Опитайте се да задоволите глада си за сладко с плодове.

Как да разбера дали не е нужно да променя режима си за отслабване?

Ако сте постигнали желаното отслабване, можете да увеличите калориите, които приемате с 200.

Ако все още не сте постигнали отслабване, а са минали повече от две седмици, намалете приемът на калории с 300 и увеличете физическата активност.

Ако по време на режима си на отслабване, се чувствате замаяни, имате световъртеж и усещате слабост, увеличете приемът на калории поне със 100, за да не навредите на здравето си.

Как да се справя с желанието си за шоколад?

Ако обожавате шоколад, не е необходимо да го изключите изцяло от менюто си. Позволявайте си по едно блокче шоколад на всеки два дни, за да постигнете успешно отслабване.

БОНУС тема

Бира и бягане – перфектна комбинация?

Въпреки теорията, че тези, които бягат не пият и тези, които опият не бягат, хората по цял свят оборват това твърдение.

Според материал в канадския печат, група канадци редовно практикуват нещо, което те наричат „бирена миля” – четири обиколки, като всяка от тях започва с изпиването на една бира. Може ли рова да е най-добрият спорт…?

Ок, може би да пиете докато бягате не ви се струва доста примамливо, но съществуват няколко клуба, чийто членове задължително изпиват по една бира (или две) след бягане.

Членовете на The Hash House Harriers (известен още като „клуба на пияча с проблеми в бягането”) бягат по 5 км, след което „приключват тренировката” в кръчмата.

Това може би не е чак толкова налудничава идея. Според проучванията една студена напитка след дълго бягане може да ви подейства много по рехидратиращо дори от водата. Но бъдете внимателни – елементът на състезанието е забранен при подобни изяви, така че ако искате да се включите в маратонско пиене или бягане трябва да си създадете сами подобна група.