Блог

Ползи за здравето от сок от алое вера

Има стотици растения от алое, но алое вера е уникално със способността си да ви помага отвътре и отвън. Алое вера е единствената ядлива форма на алое. Растението алое вера е родом от Арабския полуостров, но расте по целия свят. Това храстовидно заострено растение е култивирано заради неговия успокояващ гел от хиляди години.

Гелът от алое вера е добър не само при кожни проблеми. Може да се смеси с вода, за да се получи сок от алое вера, който е пълен с хранителни вещества. 

Ползи за здравето

Хранителните вещества, открити в сока от алое вера, могат да осигурят някои ползи за здравето. Бета-каротинът е жълто-червен пигмент, който се намира в растенията алое вера. Той действа като антиоксидант, който може да помогне за поддържане здравето на очите, включително функцията на ретината и роговицата.

Облекчава киселините

Също известен като киселинен рефлукс, киселините са болезнено състояние, което включва киселина, напускаща стомаха и пътуваща нагоре по хранопровода. Скорошно проучване показа, че сокът от алое вера може да намали симптомите на киселини в стомаха без неприятни странични ефекти.

Лекува запек

Сокът от алое вера съдържа няколко съединения, за които е известно, че действат като лаксативи . Въпреки че е малко вероятно пиенето на сок от алое вера да причини храносмилателни проблеми при хора с нормални движения на червата, той е обещаващ начин за облекчаване на запек.

Може да подобри симптомите на синдром на раздразнените черва

Сокът от алое вера може да бъде потенциално средство за лечение на синдром на раздразнените черва. Това състояние включва възпаление на червата, което води до болка и други проблеми. Доказано е, че алоето има противовъзпалителни свойства. 

Пиенето на сок от алое вера всеки ден има още няколко ползи за здравето:

Помага при отслабване

Изхвърля токсините от тялото

Насърчава изчистването на кожата (локалното приложение също помага при изгаряния и белези)

Може да подобри кожни състояния като псориазис и екзема

Ускорява заздравяването на херпесни рани

Добър за нервната и мускулната функция (богат на магнезий)

Храненителни стойности и лечение с алое

Сокът от алое вера е богат източник на антиоксиданти , които помагат в борбата със свободните радикали. Това намалява оксидативния стрес върху тялото ви и намалява риска от хронични заболявания като диабет, сърдечни заболявания или дори рак. 

Сокът от алое вера също е отличен източник на:

 • Витамин Ц
 • Витамин А
 • Витамин E
 • Бета каротин
 • Фолиева киселина
 • Калций
 • Магнезий

Сокът от алое вера съдържа високи нива на магнезий, което е жизненоважно хранително вещество за нервите и мускулите. Магнезият помага на тялото ви с повече от 300 различни ензимни реакции, включително тези, които регулират кръвното ви налягане. Освен това помага за регулиране на сърдечния ритъм. 

Разлика между алое и алое вера

Алое Вера е растение, принадлежащо към семейството на кактусите, което е известно като Алое. Всъщност, въпреки че има стотици видове от рода Алое, Алое Вера е популярно в целия свят и е известно на широката публика. Това може да се дължи на лечебните ползи на растението Алое Вера и на начина, по който се предлага на пазара от фармацевтичните компании. Алое Вера също е Алое, но различните растения Алое имат различни свойства, това важи и за Алое Вера.

Алое

Алое е кактус, който се дели на над 200 вида. Расте предимно в сухи райони в различни части на Азия, Африка и Америка. Не всички 240 кактуса, открити в рода Алое, имат някаква хранителна стойност за хората; само четири вида са важни за хората. От тези четири Алое Вера е най-значимото поради своите възприемани ползи. Останалите са: Алое Ферокс, Алое Арборесценс, Алое петрикола.

Алое вера

Алое вера, известно още като Aloe Barbadensis , е лечебно растение, което осигурява гел и сокове, които са полезни при порязвания и изгаряния и някои други заболявания. Алое Вера се предлага на пазара под формата на гел и крем и се намира в стотици продукти за грижа за кожата за лечение на различни кожни заболявания. Хората в много части на света приемат сок от Алое Вера през устата поради ползите му при медицински състояния като диабет, артрит, епилепсия и астма.

Хербал алое концентрат

Описание

Хербал Алое Концентрат е освежаваща напитка, която съдържа сок от Алое Вера, за да придаде на водата освежаващ цитрусов вкус.

КЛЮЧОВИ ПРЕДИМСТВА

 • Съдържа 40% сок от Алое Вера, извлечен от цели листа Алое Вера.
 • Добавен към водата, Хербал Алое Концентрат осигурява освежаващ вкус, който може да Ви помогне да пиете повече вода, за да достигнете необходимия прием на течности от 2-2,5 литра на ден.
 • Съдържа цитрус вкус, за да осигури освежаващ аромат.
 • Съдържа 22 ккал за 15 мл на порция.
 • Предлага се и с вкус на манго

КАК МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ?

Независимо дали се опитвате да контролирате теглото си или водите активен начин на живот, може би Ви е трудно да осигурите на организма си необходимия дневен прием на течности от 2-2,5 литра всеки ден. Използването на Хербал Алое Концентрат осигурява освежаващ вкус, който може да Ви стимулира да пиете повече вода, което ще Ви помогне да увеличите приема си на течности.

Също така благоприятният ефект на алое вера върху кожата е неоспорим. Помага и при кожни проблеми и изгаряния. Затова когато се приема с такава цел е хубаво да се комбинира и външно с продуктите на Herbalife от серията Хербал Алое.