Блог

Чай за отслабване – кой е най-ефективния

zelen chai polzi

Зеленият чай съдържа кофеин и вид флавоноид, наречен катехин, който е антиоксидант. Изследванията показват, че и двете съединения могат да ускорят метаболизма. Катехинът може да помогне за разграждането на излишните мазнини, докато и катехинът, и кофеинът могат да увеличат количеството енергия, което тялото използва.

Може ли зеленият чай да помогне при отслабване?

Зеленият чай сам по себе си е чудесен избор за напитка без захар и въпреки че не е заместител на балансирания начин на живот, той има някои свойства за отслабване, които обикновената вода ​​няма. Това със сигурност не е лекарство за всичко, но ако харесвате вкуса и обичате да го пиете, няколко чаши зелен чай дневно могат да помогнат за допълване на здравословното хранене и може да ви помогнат постепенно да отслабнете.

Потенциални начини, по които може да помогне в целите ви за отслабване:

  • Може да поддържа здравословен метаболизъм
  • Може да получите повече енергия за тренировката си
  • Може да ви помогне да намалите захарта

Други видове чай, които могат да помогнат в борбата с килограмите са:

Термоджестик чай на Herbalife

КЛЮЧОВИ ПРЕДИМСТВА

  • Нискокалорична – приблизително 6 ккал в 1 порция.
  • Една чаша разтворима билкова напитка съдържа 85 мг кофеин, за да Ви помогне да увеличите своята будност и за да подобри концентрацията Ви.
  • Извлечен във водна среда, за да Ви даде пълната гама съставки, които се намират в зеления чай.
  • Предлага се в Оригинален вкус, Лимон и Праскова.
  • Насладете се на тази освежаваща напитка – топла или студена.

Уникална смес от портокалово пико – традиционен черен чай и зелен чай с екстракти от цвят на малва и хибискус и семена кардамон.

Турски чай за отслабване

Проучванията сочат, че катехините, които се съдържат в турския чай могат да помогнат за намаляване на теглото. Вярва се, че редовната употреба на турска чаена напитка може да намали коремните мазнини.

Oolong (Улун) чай

Това е най-добрият китайски билков чай ​​за отслабване. Ползите от чая идват главно от танин. Това е ключът към разграждането на липидите. 

Пуер чай

Ползата от отслабването с пуер чай е очевидна, защото има силен ефект върху намаляването на липидите и стягането на корема. Хубаво е да го пиете половин час след хранене.

Билков чай за отслабване

Съдържа жълт кантарион, лен, пчелник, мащерка, маточина, слез, глог цвят, хмел, анасон, върбинка, резене, морач, жълта комунига, агримония, коприва, мента лист, синя жлъчка. Детоксикира черния дроб и улеснява обмяната на веществата. Помага за изхвърляне на ненужните шлаки и мастни депа.