Продукти

Разтворима билкова чаена напитка

Чаят на билкова основа на Herbalife e разтворима напитка на основата на черен и зелен чай. Те се произвеждат от едно и също растение – Camellia Sinensis. Разликата между тях е в начина и продължителността на обработка. Черният чай претърпява ферментация, която трансформира своя цвят и вкус, докато зеленият чай остава непреработен и запазва своя цвят. Зеленият чай се отглежда на по-голяма надморска височина, по-специално в планинските райони на Източна Азия. Някои видове зелен чай все още се събират на ръка и се смята, че избраните чайове са по-малко горчиви и дават по-сладък, по-силен вкус. Други фактори като климата и почвата също могат да повлияят на вкуса.

Зеленият чай съдържа минимално количество кофеин, за разлика от черния чай. Освен това зеленият чай има още много ползи за организма:

 • Съдържа полифеноли като флавоноиди и катехини, които функционират като мощни антиоксиданти. Могат да намалят образуването на свободни радикали в организма, като предпазват клетките и молекулите от увреждане. Те забавят стареенето и предпазват от сърдечни заболявания.
 • Повишава издръжливостта и помага за производството на енергия. Това се дължи на наличието на кофеин в него.
 • Облекчава стреса и стимулира мозъчната дейност, благодарение на веществото тианин, което съдържа. То е аминокиселина, която пресича кръвно-мозъчната бариера и повишава здравето на мозъка.
 • Подсилва имунната система чрез антигени, които се съдържат в някои полезни бактерии. Катехините в зеления чай играят важна роля за повишаване на имунната ви функция. Чаят предпазва от окислители и радикали, като по този начин подобрява имунитета.
 • Помага за предпазване от редица болести, в това число алергии, възпаления, диабет и т.н.

Черният чай също съдържа антиоксиданти, наречени полифеноли. Всъщност количеството полифеноли, които можете да получите от консумирането на черен чай, е около 8 до 10 пъти по-високо в сравнение с това, когато консумирате плодове или зеленчуци. Помага и при борбата с килограмите, намалява вредния холестерол и подобрява метаболизма. За разлика от кафето, череният чай съдържа относително ниски количества кофеин, което води до още една полза, свързана с увеличаването на нашата енергия. Ниските количества кофеин означават, че черният чай може да подобри кръвообращението без да стимулира сърцето, което ще доведе до отпускане в тялото ни и можем да бъдем по-продуктивни през деня.

 Предимствата на чая на билкова основа са:

 • Съдържа минимално количество калории – 6ккал на 1 порция
 • Подобрява концентрацията и ободрява, поради наличието на 85 мг кофеин в една чаша от напитката
 • Зеленият чай, който се използва за напитката е специално извлечен във водна среда, за да бъдат набавени всички полезни съставки,които се съдържат в него
 • Предлага се в три различни вкуса – Оригинален – разфасовки от 50г и 100г, Лимон и Праскова
 • Може да се приготвя както с топла, така и със студена вода
 • За уникалния вкус на разтворимата билкова напитка допринасят екстракти от цвят на малва и хибискус и семена кардамон.

Начин на приготвяне:

 • ½ чаена лъжичка (около 1,7г) от чая се смесват с 250 мл гореща или студена вода. Може да се приема както самостоятелно като освежаваща напитка или с храната.

Състав:

Малтодекстрин, фруктоза на прах, екстракт от черен чай (Camellia sinensis, 20,3 %), екстракт от зелен чай (Camellia sinensis, 8,2 %), естествен кофеин на прах (4,1 %), царевично нишесте, естествен вкус на лимон, екстракт от малва (Malva sylvestris, 0,1 %), цвят на хибискус на прах (Hibiscus sabdariffa, 0,1 %), екстракт от семена на кардамон (Elettaria cardamomum, 0,004 %).

Поръчай