Блог, Полезни статии

Ябълките и невероятните им ползи за здравето ни

Ябълките и невероятните им ползи за здравето
Ябълките и невероятните им ползи за здравето ни, ролята която имат в режим за сваляне и поддръжка на теглотоЛеснодостъпни плодове, може да ги открием на пазара през всеки един сезон, сладки🍎 или леко кисели🍏, зависи от предпочитанията Ви!
👆 Насърчават отслабването
Плодът трябва да бъде част от диетичния ни режим. Редовната им консумация подобрява храносмилателната система и подпомага процеса на отслабване (разбира се, в комбинация с достатъчно движение, лична препоръка за междинно хранене преди обяд!
👆 Имат ниско съдържание на калории
Калориите в тях са с по-ниска плътност от същото количество калории в овесени бисквити..В едно проучване изследователите сравняват ефектите от яденето на храни с ниска плътност спрямо такива с висока плътност. Както бисквитките, така и ябълките са сходни по брой калории и общо количество фибри, но калориите в ябълките са с много по-ниска плътност. Може да подобрите перисталтиката и да се заредите с фибри, похапвайки по една или повече ябълки.
⚡ Внимание плод с високо съдържание на фибри и нисък гликемичен индек.
Яденето на храни с високо съдържание на фибри помага за намаляване на риска от наддаване на тегло по няколко начина. Първо, фибрите засищат, така че е по-малко вероятно да преядете след това. Те също така подхранват добрите бактерии в червата и насърчават вашето здраве. Все пак, има доказана връзка между наличието на вредните бактерии и затлъстяването.  Ако искате да си набавите повече фибри, не изрязвайте корите на ябълките. Важно е и какъв сорт ще ядете. Така например за отслабване и поддържане баланса на кръвната захар се препоръчват зелените, по-кисели ябълки, например „Granny Smith“.📢
✨ Засищат организма
Ябълките са с високо съдържание на вода – цели 85%., фибри (една средна ябълка съдържа 4 грама, или около 16 процента от дневната ви необходимост). Тези две неща ви помагат да не търсите друга храна, що се отнася до ситост, те имат по-добър ефект от храни като яйца и сирене.Плодът не може да бъде погълнат на две хапки, веднага, което не води до чувството за глад, продължителното дъвчене и бавно преглъщане създава чувство за ситост.
🍎 Задоволяват нуждата от сладко
Понякога тялото изпраща измамни сигнали и ни кара да прекаляваме с вредната храна. Например със сладкото. Ябълките са с нисък гликемичен индекс. Затова, когато ги похапвате, кръвната ви захар няма да скочи рязко (зависи от сорта). Тъй като хем са сладки, хем засищащи, чрез тях ще успеете да овладеете апетита за шоколад или други десерти.
📢 Личен съвет, яжте ябълки за междинно хранене до обяд.  Ако сте в ден за пречистване ги използвайте за закуска и обяд, а вечер в редки случаи, само при силен порив за сладко.